Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Peusen.nl - uitvaartzorg crematorium - 0475 48 61 00

Veelgestelde vragen


Vragen over Peusen Uitvaartzorg Crematorium

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over eigen rouwkamers?

De rouwkamers in onze uitvaartcentra in Echt en Susteren bieden u de ruimte in alle rust en op een zelfgekozen moment afscheid te nemen van uw dierbare.

>> lees verder

Waar vind ik Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Het uitvaartcentrum en crematorium van Peusen in Echt bevinden zich op een rustieke locatie. Uitstekend bereikbaar dankzij de nabijheid van de A2, diverse uitvalswegen en de ruime parkeergelegenheid. Mede dankzij de fraaie, toegankelijke ligging in het Smalste Stukje Nederland, heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op inwoners uit Midden-Limburg (Echt, Pey, Susteren, Dieteren, Roosteren, Koningsbosch, Maria Hoop, Montfort, Ohé en Laak, Stevensweert, Maasbracht, Linne, Herten, Roermond), de Westelijke Mijnstreek (o.a. Holtum, Buchten, Born, Sittard) als ook de Belgische (Maaseik e.o.) en Duitse (Waldfeucht, Heinsberg e.o.) grensstreek.


Ik woon in Duitsland, kan ik dan toch een uitvaart en/of crematie regelen bij Peusen Uitvaartzorg Crematorium

Ja, dat kan. Mede dankzij de fraaie, toegankelijke ligging in het Smalste Stukje Nederland, heeft de locatie niet alleen een grote aantrekkingskracht op inwoners uit Midden-Limburg, maar ook uit de Duitse grensstreek (Waldfeucht, Heinsberg e.o.).

Wie zijn de uitvaartverzorgers van Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Peusen Uitvaartzorg begrijpt hoe belangrijk het is dat u zich veilig en vertrouwd voelt als u te maken krijgt met een overlijden. Ons deskundige team staat voor u klaar u te helpen en begeleiden tijdens de emotionele dagen rondom het afscheid. Onze uitvaartverzorgers zijn Igor, Ron, Michelle, Thijs en Elvira.

>> lees verder

Ik woon in België, kan ik dan toch een uitvaart en/of crematie regelen bij Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Ja, dat kan. Mede dankzij de fraaie, toegankelijke ligging in het Smalste Stukje Nederland, heeft de locatie niet alleen een grote aantrekkingskracht op inwoners uit Midden-Limburg, maar ook uit de Belgische grensstreek (Maaseik e.o.).

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over eigen koffiekamers?

Een laatste samenzijn na de afscheidsdienst, in de huiselijke sfeer van onze koffiekamers. Met ruimte om elkaar te condoleren en samen de overledene te herinneren.

>> lees verder

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over een eigen aula?

De fraaie aula in het hart van ons uitvaartcentrum in Echt biedt u alle mogelijkheden om een mooi persoonlijk afscheid te organiseren.

>> lees verder

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over eigen rouwvervoer?

Ja, wij beschikken over eigen vervoermiddelen om de overledene naar het uitvaartcentrum, crematorium of begraafplaats te brengen.

U kunt er ook voor kiezen de laatste reis van de overledene op eigen wijze in te vullen. Variërend van vervoer in een stemmige zwarte rouwauto tot een rouwkoets met paard en wagen. Een bakfiets, vrachtwagen of boot. Een ererit met de rouwstoet langs plekjes die typerend of belangrijk waren voor de overledene. Vervoer dat past bij de overledene maakt zijn laatste reis een onvergetelijke. We denken graag met u mee.


Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over een eigen urnennis?

We beschikken niet over een openbare urnennis. Het is wel mogelijk om in een sfeervolle ruimte bij de urn aanwezig te zijn, u kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze medewerkers. Dit kan ook gedurende de eerste maand na de crematie (de urn moet volgens wettelijke richtlijnen een maand bij ons bewaard blijven).

Wie kan terecht bij Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Mede dankzij de fraaie, toegankelijke ligging in het Smalste Stukje Nederland, heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op inwoners uit Midden-Limburg (Echt, Pey, Susteren, Dieteren, Roosteren, Koningsbosch, Maria Hoop, Montfort, Ohé en Laak, Stevensweert, Maasbracht, Linne, Herten, Roermond), de Westelijke Mijnstreek (o.a. Holtum, Buchten, Born, Sittard) als ook de Belgische (Maaseik e.o.) en Duitse (Waldfeucht, Heinsberg e.o.) grensstreek.

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over een eigen strooiveld?

Op een rustige plek in het bos van Echterheide vindt u ons strooiveld. Op deze idyllische plek in de vrije natuur kan de as van de overledene, desgewenst in het bijzijn van u en uw dierbaren, worden verstrooid en opgenomen in de aarde.

>> lees verder


Beschikt Peusen over de mogelijkheid een online condoleanceregister te openen?

Ja, wij maken gebruik van Memori, een nieuwe, online manier van condoleren en herinneren.

>> lees verder

Wanneer kan ik de as van de overledene ophalen?

U kunt de as een maand na de crematie ophalen, wij informeren u hierover.

Beschikt Peusen Uitvaartzorg Crematorium over een eigen mortuarium?

Onze rouwkamers en familiekamer bieden u de ruimte in alle rust en op een zelfgekozen moment afscheid te nemen van uw dierbare.

>> lees verder

Wie is het team van Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Peusen Uitvaartzorg begrijpt hoe belangrijk het is dat u zich veilig en vertrouwd voelt als u te maken krijgt met een overlijden. Ons deskundige team staat voor u klaar u te helpen en begeleiden tijdens de emotionele dagen rondom het afscheid.

>> lees verder

Kan ik met iedere verzekering terecht bij Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Peusen Uitvaartzorg Crematorium verzorgt uitvaarten voor verzekerden bij alle landelijke verzekeringsmaatschappijen. Wij regelen de uitvaart voor u en zorgen ervoor dat u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van de poliswaarden.
>> lees verder

Wat zijn de zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg?

De zes zekerheden van het Keurmerk Uitvaartzorg bieden u als nabestaande duidelijkheid over de kwaliteit van uw uitvaartonderneming. U kunt erop vertrouwen dat de dienstverlening van alle keurmerkhouders aan deze zes eisen voldoet. Jaarlijks toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan deze hoge kwaliteitseisen voldoen.

1. Heldere afspraken over uitvoering
De uitvaartverzorger legt alle gemaakt afspraken schriftelijk vast. Ook wanneer deze later wijzigen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

2. Transparante kostenbegroting
Ook de gemaakte prijsafspraken legt de uitvaartondernemer schriftelijk vast, inclusief latere wijzigingen.

3. Goede organisatie van de uitvaart
De uitvaartverzorger garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart van begin tot eind. En stelt voor elke uitvaart een uitgebreid dossier samen.

4. Bekwaam personeel
Het personeel van de uitvaartverzorger is gekwalificeerd. Een uitvaartleider moet per jaar 50 punten verzamelen, waarbij hij tenminste 25 uitvaarten per jaar geregeld en/of uitgevoerd heeft in de laatste 2 jaar. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw uitvaart in goede handen is.

5. Doelmatige klachtenafhandeling
De uitvaartverzorger hanteert een adequate klachtenafhandelingsprocedure. Wanneer de klacht niet in samenspraak tussen de uitvaartverzorger en de opdrachtgever kan worden opgelost, wordt de klacht in behandeling genomen door de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen.

6. Klanttevredenheidsonderzoek
Iedere Keurmerkhouder voert elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Op basis van de onderzoeksresultaten past de uitvaartverzorger waar nodig de dienstverlening aan.