Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Peusen.nl - uitvaartzorg crematorium - 0475 48 61 00

Veelgestelde vragen


Wat te doen bij een overlijden?

Wat te doen bij een overlijden?

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Nadat de arts is geweest om de verklaring van overlijden af te geven, helpen we u tijdens deze emotionele periode alle voorbereidingen te treffen voor het laatste afscheid. Dat doen we op een betrokken en flexibele wijze. Met oog voor detail en aandacht voor u en uw naasten. Want wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons veilig en vertrouwd voelt als u te maken krijgt met een overlijden.

Wij verzorgen uitvaarten voor verzekerden bij alle landelijke verzekeringsmaatschappijen, informeer gerust naar de voorwaarden.

Peusen Uitvaartzorg Crematorium is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, op het moment dat u ons nodig heeft.

Belt u ons gerust: 0475 - 48 61 00.

Kan ik het afscheid zelf invullen?

Natuurlijk kunt u in stijl afscheid nemen, met aandacht en respect voor het karakter en de levenswijze van de overledene. Denk aan de laatste reis van een natuurliefhebber met paard en wagen. Of van een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen. Aan het oplaten van ballonnen, het loslaten van duiven of vlinders. Een laatste groet of tekening op het deksel van de kist. Of het schrijven of vertellen van mooie verhalen tijdens de dienst. De as verstrooien op een dierbare plek, begraven worden op een natuurbegraafplaats.

Misschien heeft de overledene zijn wensen voor zijn overlijden kenbaar gemaakt. Of misschien heeft u zelf uitgesproken ideeën en wensen over de manier waarop het laatste afscheid vormgegeven kan worden. Om u op weg te helpen, hebben wij een aantal overwegingen en aandachtspunten voor u op een rij gezet. Zo kunt u het afscheid geheel naar uw eigen wensen invullen. Uw uitvaartverzorger helpt u graag om uw wensen, op flexibele wijze en met oog voor detail, te realiseren.

>> lees verder

Kan ik met iedere verzekering terecht bij Peusen Uitvaartzorg Crematorium?

Peusen Uitvaartzorg Crematorium verzorgt uitvaarten voor verzekerden bij alle landelijke verzekeringsmaatschappijen. Wij regelen de uitvaart voor u en zorgen ervoor dat u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van de poliswaarden.

>> lees verder

Wat kost een uitvaart?

Een afscheid komt vaak onverwacht. Dat geldt ook voor de kosten die met een uitvaart gemoeid zijn. Deze zijn sterk afhankelijk van de persoonlijke wensen van u of de overledene. Aan iedere uitvaart hangt een ander kostenplaatje. Maar u bepaalt uiteindelijk helemaal zelf wat de uitvaart mag kosten.

>> lees verder

Welke muziek kan ik draaien tijdens de uitvaart?

Kijk in onze muzieklijst voor een selectie van nummers die passen bij het laatste samenzijn.

Muzieklijst alfabetisch op artiest.

Muzieklijst alfabetisch op titel.

Welke soorten kisten zijn er?

Eenvoudig, uitgesproken, modern, klassiek of artistiek. Een neutrale kist of wikkelwade. Een gelakte kist in de lievelingskleur of een mand van wilgentenen. De keuze in vorm, materiaal en kleur van de kist is ontzettend uitgebreid. Onze uitvaartverzorgers informeren u graag over de mogelijkheden.

>> lees verder

Wat zijn geschikte teksten voor de condoleancekaart of op het lint bij de bloemen?

Veur altied in ôs hert

Hoije/Daag leeve/bèste

Lieve ..., jij was zo lief voor ons

Lieve ..., bedankt voor alles

Rust zacht

Goede reis

Voor altijd in onze gedachten/herinnering

Vaarwel

Jij was een van ons

Wij houden van jou/ Ik hou van jou       

Rust in vrede

Een laatste groet

Je was een geweldige moeder/vader/...

Met oprechte deelneming

We zullen je missen

Bedankt voor wat jij voor ons betekende

We hebben van jou genoten

Bedankt voor de fijne tijd samen

Ik mis je/wij missen je

‘Als een vlinder uit zijn cocon ben je van ons weggevlogen. Je bent zo kort bij ons geweest, maar we hebben je voor altijd in ons hart gesloten.’

I will always love you

We will miss you


Kijk voor meer voorbeeldteksten op Memori.

Kan Peusen ook een duurzame uitvaart organiseren?

Ja, dat kan. Onze uitvaartverzorgers informeren u graag over de mogelijkheden.

>> lees verder


Kies ik voor begraven of cremeren?

De keuze voor een begrafenis of crematie is persoonlijk en wordt vaak ingegeven door gevoel of geloofsovertuiging. Soms worden keuzes ook gemaakt vanuit kostenoogpunt. Belangrijk is echter dat ieder afscheid, ongeacht de keuze voor begraven of cremeren, een mooie en waardevolle herinnering voor later wordt, aan de overledene, zoals hij of zij was.

>> lees verder 

Welke mogelijkheden zijn er om de uitvaart te regelen?

Geen mens is hetzelfde. En dus is ook geen uitvaart hetzelfde. Het laatste afscheid, het laatst eerbetoon aan de overledene, kan volledig worden vormgegeven volgens de wensen van u of de overledene. Zo wordt het een persoonlijke herinnering, aan het einde van een mooi leven. Wij helpen en ondersteunen u graag de uitvaart zo speciaal en persoonlijk mogelijk te maken, passend bij het karakter en de levensstijl van de overledene.

>> lees verder

Kan ik via Peusen Uitvaartzorg Crematorium bloemen regelen?

Ja, dat kan. We helpen u graag laatste afscheid een persoonlijk en warm tintje te geven met bloemen.

>> lees verder

Kan ik via Peusen Uitvaartzorg Crematorium gedenksieraden bestellen?

Ja, dat kan.

>> lees verder

Is het mogelijk de uitvaart op foto of film vast te leggen?

Om het verlies een plek te geven, kan het helpen de uitvaart en afscheidsdienst als herinnering vast te leggen in een professionele foto- of videoreportage.

>> lees verder

Hoe kan ik sociale media wijzigen of verwijderen bij overlijden?

De dood komt soms onverwacht. Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden worden geconfronteerd met Facebookpagina’s, LinkedInprofielen en Twitteraccounts van de overledene. Lees op deze website handige tips waarin wordt uitgelegd hoe nabestaanden social media accounts na een overlijden kunnen verwijderen of aanpassen.