Crematie

Een waardige crematie

Het uitvaartcentrum van Peusen Uitvaartzorg beschikt over rouwkamers, een aula, een lounge voor het serveren van koffietafels en een crematorium onder een dak. In het crematorium ervaart u een gevoel van geborgenheid en sereniteit. U kunt er in alle rust als laatste afscheid nemen van een dierbare overledene. Heeft u de wens om aanwezig te zijn bij het allerlaatste moment, geef dit dan gerust aan uw uitvaartverzorger te kennen.

Het laatste moment

Als u dat wenst, kunt u aanwezig zijn bij de feitelijke crematie en zo uw dierbare begeleiden tot de laatste stap. Dit laatste moment wordt zorgvuldig en met alle waardigheid uitgevoerd. Een van onze uitvaartassistenten zal u bij deze gebeurtenis begeleiden en stap voor stap vertellen wat u kunt verwachten en waarom het proces zo uitgevoerd wordt.

Met oog op het milieu

Wellicht wat vreemd om over na te denken, maar steeds meer nabestaanden staan stil bij de milieu-aspecten van een crematie. Een crematie bij Peusen Uitvaartzorg belast het milieu echter slechts in geringe mate. Dat komt o.a. doordat we een deel van de restwarmte die vrijkomt opvangen en weer gebruiken. Bovendien vindt u in ons uitvaartcentrum alle faciliteiten om de opbaring, ceremonie en crematie onder een dak uit te voeren. Dat bespaart onnodig verkeer tussen verschillende locaties.


Ook door de keuze voor een milieuvriendelijke uitvaartkist of omhulsel kunt u het milieu ontzien. Een milieuvriendelijke kist is duurzamer omdat deze is vervaardigd uit hout met FSC-keurmerk. Dat betekent dat het hout dat voor een dergelijke kist gebruikt wordt uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is. Er worden niet alleen bomen gekapt maar ook teruggeplant. Tenslotte kunt u ervoor kiezen om de as van de overledene te verstrooien in ons strooibos te Echterbosch en daar ook een boom te planten. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een levende herinnering aan uw dierbare.
 

Zoals het bij u past

Het afscheid bijwonen tot aan het laatste moment, op een manier die bij u past en met het budget dat u voor ogen heeft. Daar ondersteunen wij u bij.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of telefonisch via 0475 – 48 61 00.

 

 

kaarsen