Strooiveld

In geval van een crematie zijn er verschillende mogelijkheden om de as van de overledene een waardige plaats te geven. U kunt de urn bij wijze van herinneringsplek in een urnennis of urnengraf plaatsen, laten bijzetten in een bestaand graf of thuis een mooie plek geven. U kunt er ook voor kiezen (een deel van) de as uit te strooien op een plek waar u mooie herinneringen aan koestert, bijvoorbeeld in de tuin of op zee. 

De as wordt na de crematie een maand in het crematorium in Echt bewaard. Deze maand is wettelijk vastgesteld om ervoor te zorgen dat u als nabestaande voldoende tijd heeft om na te denken over de asbestemming.

Strooibos Echterheide

U kunt ervoor kiezen om de as te verstrooien op ons strooiveld in het bos van Echterheide, een mooie wandelroute nabij de Duitse grens. U kunt een beetje as verwerken in een speciaal gedenksieraad, in een schilderij of tatoeage. Of deze verdelen onder de kinderen of nabestaanden. Misschien heeft de overledene voor zijn heengaan aangegeven wat er met zijn as moet gebeuren. U kunt zich hierin ook laten adviseren door uw uitvaartverzorger.

Het verstrooien van as in het bos van Echterheide wordt samen met een begeleider van ons crematorium gedaan. Hier kunnen alle nabestaanden in alle rust een plek geven aan de as. Dit wordt aangeboden in combinatie met een koffiearrangement, in het crematorium, of te Echterheide. Verder is het mogelijk om de as met een Tolad tijdens een wandeling met een begeleider of eventueel een bezinningscoach beetje bij beetje te verstrooien, om zo stap voor stap middels een mooi ritueel afscheid te nemen. 

Heeft het uw voorkeur om zelf niet aanwezig te zijn bij het verstrooien, dan verzorg een medewerker van Crematorium Peusen de verstrooiing. 

Wilt u de as laten verstrooien op een bijzondere manier, zoals per helikopter, luchtballon, vliegtuig, ballen of boot, neemt u gerust contact op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Wilt u meer informatie over de Tolad? Bekijk dan onderstaande video:

 

Friedfläche