Ga naar hoofdinhoud

Bereken de kosten van een begrafenis of crematie

Het regelen van een begrafenis of crematie kan een emotionele en persoonlijke reis zijn. Bij Peusen Uitvaartzorg zorgen en ondersteunen we bij alle mogelijke afscheidmomenten die recht doen aan het leven van de overledene. Maar wat zijn de gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie? Wilt u weten welk bedrag u ongeveer nodig heeft voor een uitvaart? Hier helpen we u graag bij.

Houd er rekening mee dat er veel verschillende mogelijkheden zijn die niet allemaal in deze berekening opgenomen zijn. De kosten zijn een gemiddelde en geven een indicatie van de kosten. Onze toegewijde uitvaartverzorgers staan altijd klaar om u te adviseren bij aanvullende opties die passen bij uw specifieke wensen.

Basiskosten uitvaart

Bij elke uitvaart zijn er enkele zaken die altijd geregeld moeten worden. Deze kosten worden standaard opgenomen.

Uitvaartverzorging door Peusen Uitvaartzorg

Een uitvaartverzorger van Peusen Uitvaartzorg verzorgt en begeleidt de uitvaart vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van de daadwerkelijke uitvaart. Ook omvat de uitvaartverzorging het zorgdragen voor alle nodige formaliteiten rondom de uitvaart, het condoleanceboek en de meest voorkomende (na)zorg na de uitvaart.

€ 1850,-

Laatste verzorging van de overledene

Inclusief het bezorgen van de uitvaartkist en het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum.

€ 500,-

Opbaring

De opbaring in ons uitvaartcentrum in Echt (inclusief 2 rouwbezoeken) of een thuisopbaring gedurende 5 dagen.

€ 660,-
U heeft niet alle velden ingevuld

Cremeren of begraven

Cremeren of begraven is altijd een persoonlijke keuze

Belangrijk is dat ieder afscheid, ongeacht de keuze voor begraven of cremeren, een mooie en waardevolle herinnering voor later wordt aan de overledene, zoals hij of zij was.

Bij een begrafenis begeleidt u de overledene samen met uw dierbaren naar de laatste rustplaats. Voor de nabestaanden kan het belangrijk en waardevol zijn een plek te hebben om later nog eens naar toe te gaan om te rouwen, of herinneringen op te halen.

Bij een crematie ontvangt u de as van de overledene. Ook bij een crematie kan een herinneringsplek worden ingericht. Denk aan een urnenmuur, urnengraf of het bijzetten van de urn in een bestaand graf.


Wat voor begrafenis wilt u?

We gaan hierbij uit van de gemiddelde tarieven in regio Limburg.

U heeft niet alle velden ingevuld

Uitvaartkist

Een uitvaartkist kan variëren van een eenvoudige neutrale kist of wikkelwade tot een fraai gelakte kist in de lievelingskleur van de overledene, of een mand van wilgentenen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om een indicatie te krijgen van de kosten hebben we vier categorieën benoemd met een gemiddelde prijs. Bekijk onze uitgebreide mogelijkheden via onze digitale kistenbrochure.

Eenvoudig
Duurzaam
Massief
Luxe design
U heeft niet alle velden ingevuld

Drukwerk

Bij drukwerk voor uitvaarten kunt u denken aan rouwbrieven, advertenties en gedachtenisprentjes. Hierbij zijn veel mogelijkheden voor persoonlijke expressie. Of u nu kiest voor een bescheiden en ingetogen ontwerp of juist een kleurrijk thema dat de unieke persoonlijkheid van de overledene weerspiegelt.
Wilt u rouwbrieven?

Voor wat betreft de rouwkaarten en rouwbrieven kunt u kiezen uit verschillende afbeeldingen, lay-outs en stijlen. Natuurlijk kunt u in overleg ook een eigen ontwerp (laten) maken. Op deze manier geeft u de kennisgeving een nóg persoonlijker karakter. We berekenen hierbij een gemiddeld tarief voor het gewenste aantal.


Wilt u een overlijdensbericht in de krant laten plaatsen?

We berekenen hierbij het meest gangbare tarief van een 2-koloms advertentie in de regionale krant De Limburger.


Wilt u gedachtenisprentjes?

Na de dienst kunt u, als herinnering, een gedachteniskaartje met een mooie foto en persoonlijke tekst meegeven. We berekenen hierbij een gemiddeld tarief voor het gewenste aantal.

U heeft niet alle velden ingevuld

Afscheidsdienst

Vaak is er een afscheidsdienst in ons uitvaartcentrum.

Het is echter ook mogelijk om deze op een andere locatie te houden. Omdat er heel veel mensen verwacht worden, er rekening wordt gehouden met een geloof, of omdat er speciale herinneringen zijn aan een plek. Wij ondersteunen u bij uw keuze.


Woorddienst en/of ritueelbegeleiding

Het afscheid is een belangrijk moment dat veel voor u en uw naasten kan betekenen. Het kan echter lastig zijn om zelf te spreken tijdens de uitvaart. Uiteraard kunnen we u ondersteunen bij het schrijven van een speech, maar u kunt er ook voor kiezen om het spreken gedeeltelijk of geheel uit handen te geven.


Wat voor bloemen wilt u?

Een rouwboeket is een bescheiden bloemstuk dat zowel in de rouwkamer als tijdens de afscheidsdienst bij de overledene geplaatst kan worden. Een kiststuk daarentegen is een groter bloemstuk dat op de kist wordt geplaatst tijdens de afscheidsdienst. In deze begroting hanteren we het standaardtarief voor zowel rouwboeketten als kiststukken.

Kiststuk
Rouwboeket

Wilt u een schriftelijke condoleance?

Bij een schriftelijke condoleance kan men een boodschap achterlaten voor hun dierbare of de nabestaanden.


Wilt u uitvaartfotografie en/of -film?

Foto's en films van het afscheid van uw dierbare kunnen de rouw verzachten.

U heeft niet alle velden ingevuld

Rouwvervoer

Bij Peusen Uitvaartzorg beschikken we over onze eigen ingetogen rouwauto's voor het vervoer op de dag van de uitvaart. Maar er zijn talloze andere mogelijkheden, zoals rouwvoertuigen in verschillende kleuren, een sfeervolle rouwkoets met paarden, een bakfiets, een motor met zijspan, en zelfs een vrachtwagen. Voor deze alternatieve opties doen we een beroep op betrouwbare partners uit ons uitgebreide landelijke netwerk. Onze toegewijde uitvaartverzorgers staan klaar om suggesties te doen die aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

Rouwvervoer
U heeft niet alle velden ingevuld

Personeel

Wanneer u kiest voor een uitvaart op een externe locatie, heeft u de keuze om kistdragers van Peusen Uitvaartzorg in te schakelen, of u kunt ervoor kiezen om de kist te laten begeleiden door familie, vrienden, of leden van een vereniging. We staan open voor uw voorkeuren en denken graag samen met u creatief na over hoe we deze wensen kunnen vervullen.

U heeft niet alle velden ingevuld

Samenzijn na het afscheid

Na het afscheid is het fijn voor familie en vrienden om nog even samen te zijn. Wij bieden hiervoor diverse mogelijkheden. Het meest gekozen is de limburgse koffietafel met broodjes en vlaai, en gemiddeld worden er 50 mensen genodigd om hieraan deel te nemen. Meer informatie over onze arrangementen vindt u in onze brochure.


Hoeveel gasten verwacht u bij de samenkomst na de dienst?

U heeft niet alle velden ingevuld

Asbestemming

Heeft u al nagedacht over de asbestemming van uw overleden naaste? Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van de overledene een waardige plaats te geven, soms ook voor korte of langere periode thuis, bijvoorbeeld in een sierurn. er zijn ook diverse mogelijkheden om een urn te plaatsen in een urnenmuur, of deze bij te zetten in graf, de kosten verschillen hiervoor, vandaar dat we uitgaan van een gemiddelde. Onze medewerkers kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.


Wilt u graag een gedenksieraad of urn uitzoeken?

U kunt wat as apart laten nemen om eventueel te bewaren in een speciaal gedenksieraad, een mini-urn of om te laten verwerken in een schilderij. Er zijn uiteraard veel verschillende mogelijkheden en prijzen. Hierbij een indicatie van de kosten, uitgebreide informatie is te vinden op onze website.

Gedenksieraad
Gedenksieraad
Sierurn
Sierurn
Wilt u een grafmonument op de begraafplaats?

Bij een begrafenis krijgt de overledene een laatste rustplek op een begraafplaats. De keuzemogelijkheden voor een geschikte begraafplaats en het materiaal, de vorm en afwerking van het grafmonument zijn uitgebreid.

U heeft niet alle velden ingevuld

Dankbetuiging

Een luisterend oor, een meelevende blik, troostende woorden, bloemen, kaarten, en vriendelijke gebaren. Dit zijn allemaal uitingen van aanwezigheid, betrokkenheid en medeleven. U kunt uw waardering hiervoor tonen via een bedankadvertentie in de krant, een dankbetuigingskaart of brief, of een prachtig opgestelde e-mail.


U heeft niet alle velden ingevuld

Overige wensen

Muziek

Muziek kan troost geven en waardevolle hulp bieden bij het uitdrukken van gevoelens. Daarnaast kan muziek ook mooie herinneringen aan de dierbare overledene oproepen. Het is dus belangrijk muziek te kiezen die past bij (het leven van) de overledene. Wij hebben een uitgebreide muzieklijst waar u uit kunt kiezen, maar uiteraard is het ook mogelijk eigen muziek aan te leveren, of te kiezen voor live muziek. Voor livemuziek kunt u een bedrag aangeven in de volgende stap


Overige wensen

Wilt u graag nog rekening houden met bijkomende wensen, zoals live muziek, etentje voor de familie of een tastbare herinnering? Dan kunt u hier een extra bedrag invullen.

U heeft niet alle velden ingevuld

Overzicht kosten uitvaart

U heeft zojuist de kosten van een uitvaart of crematie berekend.

Op basis van de indicatie van uw uitvaartkosten kunt u desgewenst sparen, een depositobedrag storten of een uitvaartverzekering afsluiten.

Heeft u vragen hierover? Dan komen we graag met u in contact of bel naar 0(031) 475 - 48 61 00

Totaalprijs :