Ga naar hoofdinhoud

Een waardig afscheid tijdens coronatijd bij Crematorium Echt-Susteren
Al een aantal weken is Nederland volledig in de ban van het coronavirus. Dit heeft geleid tot allerlei beperkende maatregelen die ons dagelijks leven beïnvloeden, maar ook het nemen van afscheid en het houden van uitvaartplechtigheden.

Een extra detail, een extra gebaar maakt een wereld van verschil voor nabestaanden in deze tijd. Het nieuws van de afgelopen tijd vergt creativiteit en samenwerking om een zo passend mogelijk waardevol afscheid te organiseren. Crematorium Echt-Susteren biedt u als uitvaartondernemer nog tal van mogelijkheden voor een waardig afscheid in ons intieme en karakteristieke crematorium/uitvaartcentrum:

Professioneel ontvangst
De nabestaanden worden op een professionele wijze ontvangen voor de uitvaartplechtigheid. Hierbij gelden uiteraard de standaardvoorschriften vanuit het RIVM of kijk op https://www.bgnu.nl/leden/nieuws/2020/uitvaarten-in-coronatijd-dos-en-donts/

Voldoende parkeergelegenheid
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig om de afstand tussen elkaar te bewaren.

Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen
Onze ervaren medewerkers en zeer geoutilleerd bedrijfsbureau kunnen u volledig ondersteunen. Van klein detail tot eventueel op wens de hele organisatie voor u uit handen nemen. We doen er alles aan om uw uitvaart en crematie zo passend mogelijk te laten verlopen. Loopt u ergens tegen aan of zijn er capaciteitsproblemen? Crematorium Echt-Susteren helpt!

Thuisopbaring mogelijk
Wel worden er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen tussen het contact tussen de nabestaanden en onze medewerkers:
- Wij verzorgen een thuisopbaring alleen op een woonadres, mits er geen personen wonen die besmet zijn met het coronavirus. Een thuisopbaring in een zorginstelling is niet mogelijk
- Wij verzorgen de overledene uitsluitend in ons uitvaartcentrum
- De thuisopbaring zal alleen plaatsvinden in een uitvaartkist

Rouwbezoek in besloten kring
Tijdens het rouwbezoek kunnen maximaal vier personen tegelijkertijd in de rouwkamer aanwezig zijn bij de overledene. In de ontvangstruimte kunnen maximaal tien personen tegelijk aanwezig zijn. Indien nodig kunnen we de bezoekers verspreiden over meerdere bezoeken. De kist mag gesloten worden door de familie of door onze medewerker, zonder de aanwezigheid van de ander. In deze periode kan er geen gebruik worden gemaakt van de 24-uurskamer.

De afscheidsdienst bij ons crematorium
Maximaal 30 mensen mogen op 1,5 meter afstand van elkaar aanwezig zijn tijdens het afscheid in onze aula, zonder de gebruikelijke koffie en thee na afloop. De aulatijden zijn tijdelijk aangepast naar 10:00u; 12:00u; 14:00u en 16:00u. Een kort afscheid vanuit een familiekamer voorafgaand aan een stille crematie is ook buiten deze tijden mogelijk. Wanneer u ons belt om een afscheid te reserveren, geven wij de mogelijkheden voor de door u gegeven voorkeursdatum aan u door.

De afscheidsdienst online live bijwonen
Om alle nabestaanden een passend afscheid te bieden, is er bij ons crematorium de mogelijkheid om de afscheidsdienst live uit te zenden middels onze streamingsfaciliteiten. De nabestaande krijgt een wachtwoord die gedeeld kan worden met familie en vrienden. Alleen de mensen met het wachtwoord kunnen de uitvaartplechtigheid live bijwonen.

Er kunnen maximaal 50 apparaten tegelijkertijd inloggen om de dienst online te volgen. De livestream wordt in deze periode kosteloos aangeboden, de bijbehorende USB-opname van de afscheidsdienst bedraagt € 75,-. Op deze wijze kan iedereen passend afscheid nemen van hun naaste.

Overige afspraken
Wij ontvangen alleen mensen op onze locatie in overleg. Denk hierbij aan het ophalen van een asbus. Momenteel worden er ook geen afspraken gemaakt voor het uitzoeken van gedenkartikelen. Een eerste oriëntatie kan dan plaatsvinden via onze website: www.peusen.nl/nl/gedenkartikelen.

Hoe kunnen wij u ontzorgen?
Ook wij betreuren het dat een afscheid niet zo kan worden vormgegeven zoals vooraf gewenst. Toch biedt Crematorium Echt-Susteren de nabijheid en steun die we zo belangrijk vinden.

We doen er alles aan om binnen de richtlijnen van het RIVM, samen met u als uitvaartondernemer, de familie een passend en persoonlijk afscheid te kunnen bieden.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op via 0475 – 48 61 00.
Wij staan voor u klaar.