Blog

Kaarsjes
Wie een dierbare overledene wil gedenken, heeft vaak behoefte aan iets zichtbaars of tastbaars. Een manier om dat te doen is het plaatsen van een foto van de overledene op een plaats waar u vaak langs komt. Het geeft de mogelijkheid om even stil te staan bij de gestorven persoon. Een andere manier is het branden van een kaars voor de overledene. Daarmee geeft u uiting aan uw liefde en gevoel voor de dierbare.
uitvaartmuziek
Muziek zegt meer dan duizend woorden. Er is een sterke verbinding tussen muziek en emoties. Herinneringen spelen hier een belangrijke rol in. De lievelingsliedjes van de overledene geven precies die persoonlijke noot aan de uitvaart. Bij Peusen Uitvaartzorg zorgen wij ervoor dat muziek bijdraagt aan een mooi, intiem afscheid.
Toosten op het leven

Een koffietafel is een vertrouwd samenkomen met familie en vrienden na de uitvaart. Een informele, losse sfeer met een hapje en een drankje zorgt ervoor dat mensen met elkaar in gesprek raken, dat ze herinneringen ophalen en bijpraten.

24-uurs rouwkamer

 

In alle rust afscheid nemen, Uitvaartcentrum Peusen, Kloosterstraat 9 te Susteren.

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met verdriet en pijn. Rouw is voor iedereen anders. Als u een dierbare heeft verloren, dan heeft u de tijd nodig om het verlies te verwerken.

Bloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Bloemen zijn niet alleen vrolijk. Ze zijn er ook voor verdrietige momenten als rouw. Een fraai bloemstuk kan troost en liefde bieden. Ze geeft het verlies van een dierbare op een mooie manier vorm als uiting van liefde voor de overledene en steun aan de nabestaanden.

Begraven of Cremeren

Steeds meer mensen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Vanuit de katholieke oorsprong in Nederland was begraven tot rond de eeuwwisseling de meest gebruikelijke en meest voorkomende optie. Dat is de laatste jaren sterk veranderd.