Ga naar hoofdinhoud

De uitvaart is geweest, een periode van rouw breekt aan. Een moeilijke tijd waarin uw verdriet een plekje moet zien te krijgen.

Na de uitvaart breekt een periode van rouwverwerking aan. Een tijd waarin verlies en verdriet, maar misschien ook wel verwarring, boosheid, schuldgevoelens of angst een plekje moeten krijgen. Dat heeft tijd nodig, iedereen verwerkt het verlies van een dierbare op een eigen manier en rouwt in eigen tempo.

Veel mensen uit uw omgeving zullen u in deze moeilijke tijd tot steun willen zijn. U kunt uw dank hiervoor tonen via een dankbetuiging in de krant, een dankbetuigingskaart of een andere vorm. Wij helpen u graag om uw dankwoord inhoud en vorm te geven.

I Stock 1211719406

De laatste zaken regelen

Na het overlijden van uw dierbare moet er nog veel geregeld worden. Er zijn diverse formaliteiten die u af dient te handelen. Formaliteiten die betrekking hebben op bijvoorbeeld het nalatenschap en de belasting.

Wanneer uw dierbare overledene gecremeerd is, wordt de asbus een maand bewaard. Dit is wettelijk vastgesteld, zodat nabestaanden genoeg tijd hebben om na te denken over de asbestemming.

U kunt kiezen voor het uitstrooien van de as, maar een grafmonument is ook een mogelijkheid. Wanneer uw dierbare begraven is, zal er altijd een grafmonument komen.

Rouwverwerking

En dan is het stil. De uitvaart is geweest, een periode van rouw breekt aan. Rouw is een wirwar aan gevoelens en iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Indien u hulp nodig heeft met de rouwverwerking, staan wij voor u klaar. Zo kunnen wij u een bezinningswandeling aanbieden, waarbij u in gesprek met een coach beter leert om te gaan met uw verlies. Ook kunnen wij u diverse tips geven om uw naasten te ondersteunen.