Ga naar hoofdinhoud

De huiselijke aula van Peusen Uitvaartzorg ligt in het hart van ons stijlvolle uitvaartcentrum in Echt.

Het is een intieme ruimte, die is ingericht om de afscheidsdienst sfeervol te laten verlopen. De ruimte sluit aan bij de stijl van het karakteristieke gebouw en geeft de dienst een warme uitstraling.

Alle faciliteiten voorhanden

Vanzelfsprekend is de aula voorzien van de faciliteiten die toespraken, (bewegende) beelden en muziek optimaal tot hun recht laten komen. Dat maakt van de afscheidsdienst een waardevolle bijeenkomst. Tijdens de ceremonie kunt u uw eigen muziek ten gehore laten brengen. U kunt daarvoor eigen cd’s of digitale MP3-bestanden aanleveren. Maar het volstaat in de meeste gevallen ook om de titel en naam van de artiest door te geven. Wij zorgen dan voor de rest. U kunt echter ook een keuze maken uit onze eigen, uitgebreide muzieklijst. Wilt u liever livemuziek tijdens de afscheidsdienst? Dan is ook dat mogelijk. Uw uitvaartverzorger adviseert u graag over de mogelijkheden.

Samen stilstaan bij het leven van de overledene en met foto’s en film herinneringen aan hem of haar ophalen is heel indrukwekkend. Meestal kunnen we foto’s en films die u ons aanlevert geschikt maken om netjes te vertonen. We nemen u graag de zorg daarvoor uit handen.

Door omstandigheden is het soms niet voor iedereen mogelijk om bij de afscheidsdienst aanwezig te zijn. Via internet kunnen we toch iedereen de ceremonie live laten bijwonen. Het enige dat mensen die dat willen daarvoor nodig hebben, is een computer en redelijke internetverbinding. Daarmee kunnen ze thuis het afscheid prima volgen.

Aula

Terugkijken op het afscheid

De dag van het afscheid zelf wordt vaak in een roes beleefd. Het is dan waardevol om de ceremonie terug te kunnen zien. Ook voor (klein)kinderen is het prettig om de afscheidsdienst later nog eens bewust te kunnen herbeleven. Daarom bieden wij u aan om de dienst op bewegend beeld en met geluid op te nemen. U krijgt daarvan dan een digitaal bestand in HD-kwaliteit.

Lees hier meer over uitvaartfotografie- en film.

De decoratie die bij u past

Onze aula ademt een serene sfeer en kan volgens uw eigen ideeën gedecoreerd worden. Bijvoorbeeld met kaarsen en ballonnen, een zee van bloemen, kunstwerken of hobbyvoorwerpen van de overledene. Samen met u bereiden wij de decoratie voor die past bij de overledene of de sfeer die u voor ogen staat.

Een sfeervolle uitvaart begint bij uw wensen

Peusen Uitvaartzorg helpt u graag om de afscheidsdienst volgens uw wensen te organiseren. Uw uitvaartverzorger informeert u graag over de mogelijkheden en denkt met u mee om van het laatste afscheid een mooie en betekenisvolle herinnering te maken.