Ga naar hoofdinhoud

Afscheid nemen van uw dierbare kunt u op de momenten doen wanneer u daar behoefte heeft.

Zowel in ons uitvaartcentrum in Echt als in Susteren kunt u gebruikmaken van verschillende rouwkamers en de 24-uurs kamer. Hier kunt u samen met uw naasten terecht om uw dierbare vaarwel te zeggen en troost te vinden bij elkaar.

Persoonlijk afscheid nemen

Iedere rouwkamer bij Peusen is rustig en comfortabel ingericht. Ze bieden ruimte voor persoonlijke spullen of foto’s. Het aankleden met eigen spullen kan helpen het dragen van het verlies. Met name kinderen hebben er vaak baat bij om bijvoorbeeld tekeningen of knutselwerkjes bij de overledene te plaatsen.

Door de indeling van de rouwkamers kunnen familieleden en nabestaanden die erbij willen zijn zonder de overledene te zien, ook deelnemen aan het bezoek. De reguliere rouwkamers zijn op afspraak en in de avonduren te bezoeken.

Rouwkamers

24-uurs rouwkamer Peusen
In de 24-uurs kamer kunt u altijd, zonder een afspraak te maken, met een eigen sleutel terecht om even in de nabijheid van de overledene te zijn of afscheid te nemen op het moment dat u dat wilt. Samen verdriet hebben, praten of juist stil zijn. Dat kan in deze rouwkamer in uw eigen tempo en op uw eigen moment.

De 24-uurs rouwkamer van Peusen Uitvaartzorg kan ook een alternatief zijn als familie verder weg woont of als familie op een eigen moment een bezoek wil brengen. Onze gastdames en -heren kunnen genodigden ook namens u ontvangen als u er zelf niet bij aanwezig wilt of kunt zijn. Uw privacy blijft behouden en u heeft altijd zelf de regie in handen.

Onze 24-uurs rouwkamer is een mooie privéruimte, die sfeervol en intiem is ingericht. Het is een soort ‘huiskamer’ waar natuurlijk ook plek is voor persoonlijke foto’s en spullen. De rouwkamer voelt zo meer als een ‘eigen’ plek. Doordat u een eigen sleutel heeft, heeft het een ongedwongen en veilige sfeer.

U kunt altijd vooraf de mogelijkheden komen bekijken in het crematorium Echt en uitvaartcentrum Susteren. Wij maken graag een afspraak met u, zodat u de verschillende kamers kunt zien.