Privacy statement Peusen Uitvaartzorg B.V.

Peusen Uitvaartzorg 

Dit Privacy Statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Peusen Uitvaartzorg B.V. statutair gevestigd en kantoorhoudende te (6101 JZ) Echt, gemeente Echt-Susteren, aan het adres Bellekeweg 37 (KvK-nummer: 13034057) en de stichting Stichting Goede Doelenfonds Peusen Uitvaartzorg statutair gevestigd en kantoorhoudende te (6101 JZ) Echt, gemeente Echt-Susteren, aan het adres Bellekeweg 37 (KvK-nummer: 59224363) hierna gezamenlijk aan te duiden als Peusen Uitvaartzorg. 

Verwerking van persoonsgegevens door Peusen Uitvaartzorg 

Voor Peusen Uitvaartzorg is de bescherming van persoonsgegevens zeer belangrijk. Peusen Uitvaartzorg respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat uw persoonlijke gegevens altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met de toepasselijke privacywetgeving worden behandeld. 

Doeleinden van de verwerking 

Uw persoonsgegevens worden door Peusen Uitvaartzorg verwerkt voor de volgende doeleinden: 

  1. het uitvoeren van de met u gesloten overeenkomst(en) waaronder begrepen, maar niet beperkt tot, het verzorgen en begeleiden van uitvaarten, de voor- en nazorg bij en van uitvaarten, het verzorgen van crematies (inclusief asverstrooiing) en herdenkingsdiensten, het verzorgen van koffietafels, het leveren van sierurnen en gedenkartikelen, rituele begeleiding, de verhuur van (crematorium)faciliteiten; 
  2. het voeren van de administratie, alsmede andere activiteiten van intern beheer; 
  3. het berekenen, vastleggen en innen van verschuldigde bedragen, waaronder begrepen het in handen van derden stellen van vorderingen; 
  4. om met u in contact te kunnen treden en te reageren of door u gestelde vragen; 
  5. om u te informeren over nieuwe producten en/of diensten en aanbiedingen van Peusen Uitvaartzorg; 
  6. de afhandeling van uw aanvraag tot informatie; 
  7. voor het kunnen verzenden van digitale nieuwsbrieven die u per e-mail worden verzonden; 
  8. voor het verbeteren van de website en dienstverlening van Peusen Uitvaartzorg; 
  9. voor het voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals de administratie- en bewaarplicht;
  10. het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole.

Rechtsgrond voor de verwerking 

Volgens de AVG kunnen wij uw persoonsgegevens alleen rechtmatig verwerken als daarvoor een geldige rechtsgrond bestaat. Peusen Uitvaartzorg hanteert de volgende rechtsgronden voor de verwerking van persoonsgegevens: 

A) Peusen Uitvaarzorg verwerkt uw persoonsgegevens voor het aangaan en de uitvoering van overeenkomsten

Bij de aanvraag, voorafgaand aan het sluiten van een overeenkomst, is Peusen Uitvaartzorg verplicht om bepaalde gegevens te verwerken teneinde uw aanvraag te kunnen behandelen. Verder vragen wij uw gegevens om een overeenkomst uit te kunnen voeren. Dergelijke gegevensverzameling en -verwerking is noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een verzekering, maar ook ten behoeve van andere producten en diensten die wij u aanbieden. 

B) Peusen Uitvaartzorg dient de wet na te leven 

Peusen Uitvaartzorg is op basis van diverse wettelijke bepalingen verplicht om een aantal gegevens over u te verwerken, o.a. in het kader van: 

  • boekhoudkundige verwerking; 
  • fiscale verplichtingen; 
  • verplichtingen in het kader van gerechtelijke bevelen of andere dwingende wet- of regelgeving. 

C) Peusen Uitvaartzorg beschikt over een aantal gerechtvaardigde belangen 

Peusen Uitvaartzorg heeft een aantal gerechtvaardigde belangen voor de verwerking van persoonsgegevens. Daarbij letten wij erop dat de impact op uw privacy zo beperkt mogelijk is. 

Zo worden onder andere persoonsgegevens verwerkt met als doel: 

  • het maken van studies, (risico-, marketing- en andere) modellen en statistieken; 
  • de uitoefening en de verdediging van de rechten van Peusen Uitvaartzorg bijvoorbeeld bij geschillen; 
  • het beheer van leden/klanten en van groepen van leden/klanten of ondersteuning daarvan, inclusief de aanmaak van segmenten (bijvoorbeeld particulieren, ondernemingen, zelfstandigen) en persoonsprofielen voor het beheer van leden/klanten of voor het detecteren van behoeften van de klant; 
  • het verzorgen en verbeteren van de website www.peusen.nl, zodat Peusen Uitvaartzorg zoveel mogelijk van uw vragen met betrekking tot deze websites kan beantwoorden;
  • de gehele of gedeeltelijke overdracht van activiteiten en in het kader daarvan uitwisseling van gegevens, waaronder de intermediairs en uitvaartorganisaties. 

D) Peusen Uitvaartzorg beschikt over een bijzonder gerechtvaardigd belang: direct marketing 

Peusen Uitvaartzorg beschikt over verschillende producten en diensten die wij u kunnen aanbieden en waarvoor wij u rechtstreeks kunnen benaderen (direct marketing). 

Als u niet wenst te worden benaderd door Peusen Uitvaartzorg met informatie, reclame of voorstellen op maat, kunt u bezwaar maken tegen deze verwerking van persoonsgegevens door of in opdracht van Peusen Uitvaartzorg. Meer informatie daarover vindt u onder ‘Uw rechten’. 

E) Peusen Uitvaartzorg vraagt in een aantal gevallen uw uitdrukkelijke toestemming 

Onder andere door het bezoek aan onze website kunnen wij uw (klik-)gedrag vaststellen om u op basis daarvan gerichte informatie te kunnen verstrekken (profilering). Profilering is een geautomatiseerde verwerking van (persoons)gegevens met als doel een individu te evalueren, te classificeren of een beslissing over die persoon te nemen. Dit doen we door persoonsgegevens te vergelijken en samen te brengen 

Op basis van het klikgedrag wordt uw bezoek gekoppeld aan uw voorkeuren. Het profiel dat daarmee wordt gemaakt, ligt ten grondslag aan het besluit welke gerichte boodschappen worden gekoppeld aan uw persoonlijk profiel. 

Naast het hierboven genoemde volgen van uw klikgedrag, kan het zijn dat Peusen Uitvaartzorg ook voor andere verwerkingen van uw gegevens uw uitdrukkelijke toestemming vraagt. 

Verplichte verstrekking 

Wanneer wij u om persoonsgegevens vragen, dan zullen wij per situatie kenbaar maken of de verstrekking van de gegevens noodzakelijk of verplicht is en wat de (mogelijke) gevolgen zijn indien de gegevens niet worden verstrekt. Uitgangspunt daarbij is steeds dat Peusen Uitvaartzorg niet meer persoonsgegevens zal verwerken dan noodzakelijk voor de hiervoor beschreven doeleinden. 

Uitwisseling met derden

A) Het doorgeven en ontvangen van gegevens 

De uitvoering van de dienstverlening kan met zich meebrengen dat wij persoonsgegevens delen met andere organisaties. Voor zover er geen sprake is van uw expliciete toestemming of wettelijke verplichting, gebeurt deze uitwisseling van gegevens uitsluitend op basis van de uitvoering van de overeenkomst tussen u en Peusen Uitvaartzorg of wanneer Peusen Uitvaartzorg hiervoor een gerechtvaardigd belang heeft. 

B) Peusen Uitvaartzorg verkoopt of exploiteert persoonsgegevens niet commercieel aan derden 

Peusen Uitvaartzorg verkoopt of exploiteert persoonsgegevens niet commercieel aan derden Peusen Uitvaartzorg zal uw persoonsgegevens niet verkopen, noch verhuren, verdelen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, behalve zoals beschreven in dit Privacy Statement of met uw voorafgaande toestemming. 

Bewaartermijn 

Peusen Uitvaartzorg bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de verwezenlijking van de doelen waarvoor de gegevens worden verwerkt. De bewaartermijnen voldoen aan de specifieke regelgeving hieromtrent. Peusen Uitvaartzorg volgt hierbij haar beleid waarin de bewaartermijnen zo specifiek mogelijk zijn aangegeven.

Beveiliging van persoonsgegevens 

Peusen Uitvaartzorg zal passende technische en organisatorische maatregelen (doen) nemen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. In dat kader zijn diverse maatregelen genomen, waaronder encryptie van data, versleutelde communicatie en behandeling van de data als zijnde vertrouwelijk. 

Uw rechten 

Op grond van de wet heeft u diverse rechten. We zetten de rechten voor u op een rijtje.

Inzagerecht
U heeft het recht de door Peusen Uitvaartzorg verwerkte persoonsgegevens in te zien. 

Correctie- en verwijderingsrecht
U heeft het recht gegevens te laten wijzigen of zelfs verwijderen indien de gegevens niet (langer) juist zijn, of indien de verwerking niet (langer) gerechtvaardigd is. 

Recht van bezwaar
Het recht van bezwaar houdt in dat u zich vanwege uw specifieke situatie bezwaar kunt maken tegen bepaalde verwerkingen van persoonsgegevens. U heeft dit recht bij alle verwerkingen die niet zijn gebaseerd op (1) uw toestemming, (2) het op uw verzoek nemen van precontractuele maatregelen en/of de uitvoering van de met u gesloten overeenkomst, (3) het voldoen aan wettelijke verplichtingen of (4) het beschermen van vitale belangen van uzelf of anderen. 

Wanneer u bezwaar maakt tegen het gebruik van uw persoonsgegevens om u te informeren over activiteiten van Peusen Uitvaartzorg en soortgelijke (“direct marketing”) verwerkingen, dan zullen wij dit bezwaar altijd honoreren. Uw gegevens zullen vervolgens niet langer voor de direct marketing doeleinden worden gebruikt. 

Wanneer u bezwaar maakt tegen andere vormen van verwerking van uw persoonsgegevens, dan zullen wij beoordelen of we aan uw bezwaar tegemoet kunnen komen. Het is in dat geval aan Peusen Uitvaartzorg om aan te tonen dat we, ondanks uw bezwaar, toch een gerechtvaardigd belang hebben de persoonsgegevens te blijven verwerken. Indien die afweging van belangen in uw voordeel uitvalt, zullen wij de verwerking van gegevens staken. 

Recht op beperking
U heeft onder omstandigheden ook het recht op beperking van de verwerking van uw gegevens. Dit houdt kortgezegd in dat Peusen Uitvaartzorg de verwerking van de gegevens tijdelijk “bevriest”. U kunt dit recht inroepen in vier situaties: (1) in afwachting van de beoordeling van een correctieverzoek, (2) indien gegevens eigenlijk gewist zouden moeten worden maar u geen verwijdering wenst, (3) indien Peusen Uitvaartzorg de gegevens niet langer nodig heeft terwijl u de gegevens nog wel nodig heeft voor (de voorbereiding op) een rechtszaak en (4) in afwachting van de beoordeling van een bezwaar.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid
U heeft het recht om de door u aan Peusen Uitvaartzorg verstrekte gegevens (terug) te ontvangen in een gangbaar bestandsformaat. Dit recht geldt alleen voor de persoonsgegevens die wij van u verwerken op grond van uw toestemming of een met u gesloten overeenkomst. Het recht geldt bovendien alleen voor de gegevens die wij al in digitale vorm verwerken (dus niet voor analoge verwerkingen). U bent vrij die gegevens vervolgens door te geven aan een andere partij. 

Mocht er een koppeling bestaan tussen onze systemen en de systemen van de derde partij waaraan u de gegevens wilt (laten) doorgeven, dan kunnen wij die doorgifte mogelijk direct namens u verzorgen. Informeer daarvoor naar de mogelijkheden. 

Uitoefening van de rechten
Het uitoefenen van de rechten is voor u kosteloos, behoudens misbruik. U oefent de rechten uit door contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. 

Termijnen
Wij zullen uw vragen/verzoeken in beginsel binnen een maand beantwoorden. Mocht de beantwoording van uw vraag/verzoek onverhoopt meer tijd kosten, dan zullen wij u hierover binnen een maand informeren. Het kan zijn dat vanwege de complexiteit van de verzoeken en/of het aantal verzoeken de beantwoordingstermijn in totaal oploopt tot drie maanden. 

Identificatie
Wij kunnen bij alle vragen/verzoeken vragen om nader bewijs van uw identiteit. Dit doen we om te voorkomen dat we persoonsgegevens aan de verkeerde partij verstrekken of ten onrechte wijzigingen aanbrengen in de verwerking van persoonsgegevens. Om de afhandeling van uw verzoek zo vlot mogelijk te laten verlopen, verzoeken we u dan ook op voorhand een kopie van uw identiteitsbewijs mee te zenden. 

Individuele afweging bij ieder verzoek
We wijzen u er op dat het de hiervoor beschreven rechten geen absolute rechten zijn. Er kunnen omstandigheden zijn die maken dat we aan een bepaald verzoek geen gehoor kunnen geven. We zullen ieder verzoek steeds op zijn eigen merites beoordelen. Mochten we aan een bepaald verzoek geen gehoor (kunnen) geven, dan zullen we dit uiteraard gemotiveerd aan u kenbaar maken. U kunt vervolgens in dat geval eventueel de gang naar de rechter maken. 

Het recht van bezwaar tegen gebruik van gegevens voor direct marketing doeleinden is wel absoluut. Afmeldingen voor onze commerciële uitingen worden dus hoe dan ook gehonoreerd.

Toezichthouder 

Het staat u verder altijd vrij een klacht in te dienen bij de toezichthouder. De toezichthouder op de privacywetgeving is de Autoriteit Persoonsgegevens. U vindt de contactgegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens via de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Vragen 

Verder staat het u uiteraard vrij vragen te stellen over de door ons verwerkte persoonsgegevens. Neem voor vragen over de privacy contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Wijzigingen 

Deze Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekendgemaakt op de website van Peusen Uitvaartzorg. 

Peusen Uitvaartzorg kan uw persoonsgegevens verwerken voor nieuwe doeleinden die nog niet staan vermeld in deze Privacy Statement. In dat geval zullen wij contact met u opnemen alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons reglement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om u de kans te bieden uw deelname te weigeren.

Contactgegevens 

Als u vragen heeft over deze Privacy Statement of ons privacybeleid, of een beroep wilt doen op één van uw wettelijke rechten, kunt u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens: [email protected]