Ga naar hoofdinhoud

Muziek zegt meer dan duizend woorden. Er is een sterke verbinding tussen muziek en emoties. Herinneringen spelen hier een belangrijke rol in. De lievelingsliedjes van de overledene geven precies die persoonlijke noot aan de uitvaart. Bij Peusen Uitvaartzorg zorgen wij ervoor dat muziek bijdraagt aan een mooi, intiem afscheid.

Muziek kiezen

Het kan moeilijk zijn de juiste muziek te kiezen voor de uitvaart van uw dierbare of voor uzelf. Er zijn een aantal mooie betekenisvolle nummers die vaker gekozen worden tijdens uitvaarten. Bijvoorbeeld het nummer Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Ook Ave Maria van André Rieu en Mirusia Louwerse is een nummer dat veelvuldig gekozen wordt tijdens uitvaarten. Hieronder volgt een lijstje van muziek ter inspiratie.

Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
Goodbye my lover – James Blunt
Et Les Oiseaux Chantaient (En De Vogels Zongen) – Sweet People
Breng me naar het water – Marco Borsato & Matt Simons
Angels – Robbie Williams
Dat Ik Je Mis – Maaike Ouboter
In your arms – Chef’Special
Tears In Heaven – Eric Clapton

Livemuziek

Het kan heel mooi zijn als muziek live wordt gespeeld of gezongen. Soms zijn er familieleden of vrienden die een instrument spelen, of zelf zingen. Dit is een mooie manier om een laatste eer te bewijzen aan de overledene. Bij Peusen bestaat de mogelijkheid om zelf muziek ten gehore te brengen. Er is een piano aanwezig, en het geluid kan versterkt worden.

Muziek biedt troost

Of u nu kiest voor livemuziek of niet, muziek is een taal die iedereen begrijpt. Muziek kan troost geven, hulp bieden bij het uitdrukken van gevoelens. Maar het kan ook mooie herinneringen oproepen aan wie u liefheeft. Muziek hoort bij het leven én bij het afscheid van het leven. Welke muziek u kiest, is aan u. Alles kan, als het maar goed voelt.

Uw wensen vastleggen

U kunt uw eigen muziekwensen via het wensenformulier vastleggen. Uw nabestaanden weten dan precies wat voor u belangrijk is tijdens uw afscheid. Heeft u hulp bij het vastleggen nodig, wilt u meer gedetailleerd uw afscheid en bijbehorende kosten bespreken of wilt u weten welke voorbereidingen u verder al kunt treffen? Dan kunt een afspraak maken met een van onze uitvaartverzorgers via: 0475 486 100 of info@peusen.nl