Ga naar hoofdinhoud

Werk waar je thuiskomt met een voldaan gevoel. Dat vonden Daniëlle en Sammy bij Peusen Uitvaartzorg. Als medewerkers van het bedrijfsbureau zijn zij het eerste telefonische aanspreekpunt voor nabestaanden. “De hulp en ondersteuning die we kunnen bieden in een moeilijke tijd, is heel waardevol.”

Daniëlle werkt inmiddels vijf jaar bij Peusen. “Bij een uitvaartonderneming zijn er op de achtergrond veel dingen te organiseren waar mensen vaak geen weet van hebben. Het is dan juist de kunst dat wij nabestaanden zo goed mogelijk kunnen helpen en alles soepel laten verlopen.” Sammy, werkt nu een jaar bij Peusen, vult aan: “De band die je daarbij opbouwt met nabestaanden - ook al is het meestal telefonisch - is erg mooi.”

Kleinschalig
Peusen kenmerkt zich door het kleinschalige en familiaire karakter. Van A tot Z zijn ze betrokken bij een uitvaart. “Op die manier kunnen we de nabestaanden volledig ondersteunen, omdat we weten wat er is afgesproken of wat er speelt. Dan hebben mensen ook het gevoel dat we er echt voor hen kunnen zijn”, vertelt Daniëlle.

Sammy vult aan: "Het feit dat we zo nauw betrokken zijn bij de uitvaart maakt ons werk heel waardevol. Samen met ons team van professionele collega’s zijn we een vertrouwde bron van steun en troost voor nabestaanden. We hebben heel persoonlijk contact. Ze mogen alles vragen. Daarvoor zijn de mensen vaak heel dankbaar.”

Dynamisch
“Ons team bestaat uit mensen met verschillende leeftijden en ervaringen. Dat zorgt voor een leuke dynamiek waar we van elkaar kunnen leren en wat super goed samengaat”, vertelt Sammy. “Geen werkdag is hetzelfde. Dat maakt het werken bij Peusen uitdagend.”

Het is duidelijk dat werken bij Peusen Uitvaartzorg meer is dan alleen een baan; het geeft voldoening, een kans om een verschil te maken in het leven van anderen en om een goed gevoel achter te laten. Voor Sammy, Daniëlle en het hele team van Peusen is er geen grotere beloning dan de dankbaarheid en waardering van degenen die ze hebben geholpen.

Geïnteresseerd? Bekijk hier al onze vacatures: https://peusen.nl/nl/over-ons/...