Ga naar hoofdinhoud

In dit digitale tijdperk, waarin onze levens onlosmakelijk verbonden zijn met de virtuele sferen, is het noodzakelijk geworden om niet alleen over uw fysieke erfenis na te denken, maar ook over de digitale nalatenschap die wij achterlaten.

Digitale testament

In het digitale tijdperk is het niet alleen belangrijk om na te denken over wat er fysiek wordt nagelaten, maar ook over wat er online achterblijft. Tegenwoordig heeft iedereen wel een profiel op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Na het overlijden van een dierbare blijven al deze accounts voortbestaan. Soms is dit een mooie herinnering, maar het kan voor nabestaanden ook erg confronterend zijn om jaarlijks een notificatie te ontvangen vanwege een verjaardag of werkjubileum van een overleden dierbare.

Als u vooraf niets heeft vastgelegd over wat u wilt dat met deze accounts gebeurt, wacht de nabestaanden de taak om te beslissen wat er met deze accounts gebeurt. Het is daarom verstandig om alvast na te denken over wat u wilt dat er met uw sociale profielen gebeurt wanneer u er niet meer bent.

Account verwijderen of herdenkingspagina
Voor de meeste social media accounts zijn er twee opties:

  • Het account blijft bestaan en wordt niet meer bijgehouden;
  • Het account wordt verwijderd.

Voor sommige accounts, zoals Facebook of Instagram, is het ook mogelijk om de status te veranderen in een zogenoemde herdenkingspagina of online condoleanceregister. In enkele gevallen is het ook mogelijk om eerst een back-up te maken van alle gegevens, zoals berichtjes en foto’s, voordat het account wordt verwijderd.

Fotoverzamelingen
Koester de kostbare momenten door digitale foto's en video's op een veilige plek op te slaan. Bij Peusen kunnen we u begeleiden bij het creëren van een digitaal archief dat zorgvuldig wordt bewaard voor toekomstige generaties.

Online condoleance
Het virtuele tijdperk heeft ook de manier waarop we condoleances uitwisselen veranderd. Bij Peusen faciliteren we het online condoleanceregister Memori, waar vrienden en familie van over de hele wereld hun medeleven kunnen betuigen. Deze digitale steun is een waardevolle aanvulling op de traditionele condoleances en verbindt geliefden, ongeacht de afstand.

Bij Peusen staan we klaar om u te begeleiden bij het vastleggen van uw digitale nalatenschap.