Ga naar hoofdinhoud

Uitvaartverzorger

Leuk dat je meeleest hoe een werkdag als uitvaartverzorger eruit kan zien.

  • Thuis check je op jouw telefoon of je collega nog een melding van overlijden heeft ontvangen afgelopen nacht. Dan kun je er al rekening mee houden dat je vandaag eventueel nog in gesprek gaat met een familie waar een dierbare is overleden.
  • Om 09.00 uur begint je werkdag op kantoor. Als je aankomt op kantoor start je de laptop en check je jouw mail en agenda. Vervolgens komt het aanwezige team bij elkaar om de dagindeling van ons uitvaartcentrum en crematorium door te spreken. Je geeft aan wat je op jouw planning heb vandaag en hoe laat je ruimte hebt om een uitvaart regelen.
  • Als je die dag een afscheidsdienst in onze aula hebt, dan ga je samen met de aulamedewerker voorbereidingen treffen en zorg dat je dat je klaar staat om de familie te ontvangen.
  • Om 10.30 uur hebben wij onze eerste afscheidsdienst in de aula. Vaak is na de auladienst een koffietafel waar je in het begin even meeloopt om te helpen met koffie en thee inschenken. Later als de familie naar huis gaat, spreek je hen nog even en overhandig je het condoleanceboek, bloemwerken en persoonlijke bezittingen.
  • Aansluitend regel je een uitvaart of werk je reeds geregelde uitvaarten verder uit; we maken tenslotte onze eigen rouwkaarten, overlijdensadvertenties en gedachtenisprentjes.
  • Je neemt contact op met familie om na te gaan wat er nog geregeld moet worden en waar ze hulp bij nodig hebben. Je stelt met de familie thuis het draaiboek samen. Dit is inclusief het bespreken van muziek en het aanleveren van foto’s voor de uitvaart van hun dierbare. Je treft dan jouw voorbereidingen voor de rituele begeleiding van de afscheidsdienst. Soms help je de familie met het schrijven van een levensverhaal.
  • Natuurlijk werk je ook nog je administratie bij, bel je met nabestaanden een tijdje na de uitvaart om nazorg te bieden. Kunnen ze nog hulp gebruiken na de dag van de uitvaart? Of willen ze een dankbetuiging plaatsen? Zijn er speciale wensen voor hun urn of wensen ze nog gedenksieraden uit te zoeken?
  • Deze werkzaamheden doe je niet allemaal alleen. Je hebt een heel team van leuke collega’s die samen zorgen voor onze uitvaarten, met passie en zorgzaamheid.

Belangrijk om te weten

Een overlijden is onverwacht, dus jouw oproepen ook. Het is belangrijk dat je flexibel bent ten opzichte van de diensttijden (er is sprake van een dienstrooster en een beschikbaarheidsrooster). Bij Peusen zijn diverse contractvormen mogelijk, zowel oproep, parttime als fulltime. Je woont in Echt-Susteren of de directe omgeving en beschikt over een eigen auto.

Wat bieden wij?

• Gedegen interne opleiding in samenwerking met ervaren collega’s.

• Een dynamische en afwisselende baan in een professionele organisatie.

• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

• Een salaris tussen de € 2.600,- en € 4.050,- (op basis van fulltime), afhankelijk van ervaring.

• Een baan met betekenis in een mooi bedrijf waar collegialiteit voorop staat.

Procedure

We verwelkomen graag sollicitaties van mensen met een diverse achtergrond. Kijk voor meer info en vacatures op peusen.nl. Wil je solliciteren? Reageren op deze vacature kan door een sollicitatiebrief voorzien van een compleet CV en pasfoto te sturen naar hr@peusen.nl Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Igor Peusen via telefoonnummer 0475 - 48 61 00 of per mail via igor@peusen.nl.