Ga naar hoofdinhoud

Bij een begrafenis krijgt de overledene een laatste rustplek op een begraafplaats.

Het grafmonument geeft vorm aan deze laatste rustplek. Een plek waar nabestaanden naartoe kunnen gaan om te rouwen, de overledene te herinneren en herdenken. De keuze voor het grafmonument is persoonlijk. U kunt denken aan een gedenk- of grafsteen waarin een tekst is gegraveerd of bijvoorbeeld een sober kruis. Houd er wel rekening mee dat sommige begraafplaatsen regels hebben waaraan het grafmonument moet voldoen.

Ook bij een crematie kunt u kiezen voor een grafmonument in de vorm van een urnennis of urnengraf, waarin de urn wordt geplaatst.

De keuze voor een geschikte begraafplaats en het materiaal, de vorm en afwerking van het grafmonument zijn uitgebreid. Uw uitvaartverzorger bespreekt graag de mogelijkheden met u om de laatste rustplek van de overledene vorm te geven op een manier die past bij uw wensen.

Gedenkteken

Een gedenkteken moet passen bij de overledene. U kunt kiezen voor een traditionele gedenksteen, maar ook voor een uniek gedenkteken kiezen. Gedenktekens bestaan uit drie soorten: grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Er zijn verschillende opties voor een persoonlijk en bijzonder gedenkteken. Wij adviseren u graag in uw keuze voor een passend gedenkteken.