Ga naar hoofdinhoud

Een betekenisvolle ceremonie

Afscheid nemen is het leven herdenken. Een individuele, heel eigen invulling van de laatste ceremonie geeft betekenis aan het afscheid. Bij Peusen Uitvaartzorg ondersteunen we u met name daarbij.

Een persoonlijk afscheid

De afscheidsceremonie wordt op vele manieren helemaal passend bij de overledene gemaakt. U kunt kiezen voor een formele aanpak met een ervaren ceremonieleider en kistdragers van Peusen Uitvaartzorg. Maar ook het begeleiden van de kist door familie, vrienden, of leden van een vereniging is mogelijk. We horen graag welke sfeer u voor ogen staat en denken creatief met u mee hoe we die kunnen realiseren. Bijvoorbeeld door (klein)kinderen, vrienden en/of collega’s een rol te geven tijdens de afscheidsviering. Of door muziek en bewegend beeld die de overledene in herinnering roepen af te spelen. Dat schept namelijk een gevoel van verbondenheid en maakt de viering minder beladen. En de aankleding van de aula, de woordkeuze van de afscheidstoespraak en de catering tijdens de koffietafel maken de uitvaart heel eigen.

Rituelen

Rituelen maken een afscheidsceremonie sfeervol en scheppen verbondenheid. Iedere religie en cultuur kent typische rouwrituelen. En ook een eigen overtuiging kan met rituelen tot uiting worden gebracht. Bij Peusen Uitvaartzorg krijgt u alle ruimte om de gebruiken en rituelen van uw kerkgemeenschap tot uiting te laten komen. Bent u niet of minder religieus praktiserend, maar zoekt u wel betekenis dan zijn diverse andere oplossingen mogelijk. Onze uitvaartverzorgers kennen de gebruiken van verschillende geloofsovertuigingen en culturen en helpen u graag, eventueel in samenspraak met een passende voorganger, om die ook naar uw eigen wensen in te vullen. Met geschikte rituelen krijgt de ceremonie voor u betekenis en kunt u er later met voldoening op terug kijken.

Een ceremonie waaruit u kracht kunt putten

Een afscheidsceremonie bij Peusen Uitvaartzorg kenmerkt zich door de intieme en huiselijke sfeer, zelfs als er een grotere groep mensen bijeenkomt om afscheid van de overledene te nemen. Daarnaast zijn in de aula van ons uitvaartcentrum - crematorium alle technische faciliteiten aanwezig om de dienst met muziek, foto’s en bewegende beelden te ondersteunen. Dat geeft ruime mogelijkheden om samen met uw familie, bekenden en vrienden herinneringen op te halen.

Lees meer over onze aula.

U kunt ervoor kiezen om de ceremonie in ons uitvaartcentrum in Echt of op een andere locatie te laten plaatsvinden. Waar u ook voor kiest; met onze ruime kennis en ervaring helpen we u een afscheid te organiseren, waarop u en uw naasten met voldoening terug kunnen kijken. Een bij u passende invulling en vormgeving van het afscheid staan daarbij altijd centraal. We luisteren naar uw wensen en doen suggesties om deze zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Kracht om verder te gaan

Bij Peusen Uitvaartzorg staan we voor de organisatie van een betekenisvol afscheid. Een afscheid vanuit liefde, aandacht en vertrouwen. Met alle ruimte voor verdriet, rouw, bezinning en een lach. Een afscheid dat u de kracht geeft om verder te gaan.

Lees hier meer over onze visie