Ga naar hoofdinhoud

Voor veel mensen hoort muziek bij het leven en bij afscheid nemen van het leven.

Muziek kan troost geven en waardevolle hulp bieden bij het uitdrukken van gevoelens. Daarnaast kan muziek ook mooie herinneringen aan de dierbare overledene oproepen. Het is dus belangrijk muziek te kiezen die passen bij (het leven van) de overledene.

Afscheidsmuziek ter inspiratie

Sereen of uitbundig. Op de achtergrond of prominent aanwezig. Muziek zegt soms meer dan woorden, roept herinneringen op. Muziek helpt u de gewenste sfeer te creëren en brengt mensen bij elkaar. U kunt kiezen voor bekende, betekenisvolle nummers zoals het nummer Time to say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman of Avé Maria van André Rieu en Mirusia Louwerse. Bekijk ter inspiratie eens onderstaande muzieklijsten voor een selectie van nummers die passen bij het afscheid dat u voor ogen heeft.

Download de muzieklijst alfabetisch op artiest

Muziek maakt het persoonlijk

U kunt de uitvaart een heel persoonlijke noot geven door voor de lievelingsmuziek van de overledene te kiezen. Of voor een muziekstuk waarmee u een laatste boodschap aan degene die u liefheeft meegeeft. Ongetwijfeld kent u de muziek die de overledene graag hoorde. Dat maakt de keuze gemakkelijker. Maar het kan ook helpen als u de muziekcollectie van de overledene bekijkt. Het brengt ongetwijfeld mooie herinneringen naar boven.

Samen film kijken


Livemuziek tijdens de uitvaart
Live muziek en zang maken de uitvaart nog intiemer en karaktervoller. Soms zijn er familieleden of vrienden die een instrument spelen en / of zingen. Zij zorgen vaak graag voor een meevoelende bijdrage aan de uitvaart. Ook een ode gebracht door een muziekvereniging waar de overledene bij betrokken was, geeft het laatste afscheid een eigen en uniek karakter. Het is een mooie manier om de laatste eer te bewijzen aan de overledene. In het uitvaartcentrum van Peusen Uitvaartzorg bestaat de mogelijkheid om zelf muziek ten gehore te brengen. Met zelf meegebrachte instrumenten of met de aanwezige piano.

Muziek biedt troost

Muziek is een taal die iedereen begrijpt. Belangrijk is dat u die muziek kiest die bij de overledene en uzelf past. Onze uitvaartverzorgers helpen u graag met het maken van keuzes bij de sfeer waarin u het afscheid wil vormgeven.

Neem contact met ons op
of bel ons voor advies 0475 48 61 00