Ga naar hoofdinhoud

De keuze voor een begrafenis of crematie is persoonlijk en wordt vaak ingegeven door gevoel of geloofsovertuiging.

Soms worden keuzes ook gemaakt vanuit kostenoogpunt. Belangrijk is echter dat ieder afscheid, ongeacht de keuze voor begraven of cremeren, een mooie en waardevolle herinnering voor later wordt, aan de overledene, zoals hij of zij was.

Bij een begrafenis begeleidt u de overledene samen met uw dierbaren naar zijn laatste rustplaats. Voor de nabestaanden kan het belangrijk en waardevol zijn een plek te hebben om later nog eens naar toe te gaan om te rouwen, of herinneringen op te halen.

Bij een crematie ontvangt u de as van de overledene. Ook bij een crematie kan een herinneringsplek worden ingericht. Denk aan een urnenmuur, urnengraf of het bijzetten van de urn in een bestaand graf. De as kan ook thuis een mooi plekje krijgen. Of worden verstrooid, bijvoorbeeld op een plek waar u dierbare herinneringen aan heeft of op ons strooiveld in het bos van Echterheide.

Heeft de overledene zijn wensen omtrent begraven of cremeren niet vooraf kenbaar gemaakt, dan helpt uw uitvaartverzorger u graag de juiste keuzes te maken. Om samen tot een blijvend mooi afscheid te komen waar u en andere nabestaanden met een warm gevoel aan terug kunnen denken.