Ga naar hoofdinhoud

De laatste zorg is een belangrijk en intiem moment waar we met de grootste zorgvuldigheid mee omgaan.

Wij bieden u professionele hulp om uw dierbare netjes te verzorgen en op te baren. Natuurlijk mag u hier als familielid bij aanwezig zijn en als u dat wilt bij meehelpen. U kunt ook zelf samen met uw familie de laatste zorg verlenen. Dan staan wij u op de achtergrond bij.

Steun ervaren bij de laatste zorg
Achteraf wordt het geven van deze laatste zorg vaak als dankbaar of als heilzame ervaring gezien. Het aangeven van de kleding die uw dierbare graag droeg of het kammen van het haar kunnen bijvoorbeeld een troostend gevoel geven. De keuze om zelf de laatste zorg te geven of hierbij te helpen, is een persoonlijke keuze waarin wij u graag begeleiden. U kunt de laatste verzorging ook in zijn geheel aan ons overlaten als u zich daar prettiger bij voelt.

Kleding tijdens de laatste reis
Bij het verzorgen kan het vooral fijn zijn om, naast de lichamelijke verzorging, te helpen bij het kleden. Meestal kiest u zelf de kleding die uw dierbare draagt tijdens de laatste reis. Hierbij kan het steun geven als u en uw naasten de overledene zo goed mogelijk kunnen zien zoals hij of zij was. Het helpt daarbij om kleding uit te zoeken waar uw dierbare zich prettig in voelde en die echt bij hem of haar paste.