Ga naar hoofdinhoud

Saskia Leenders-Wolfs, auteur van het boek Dubbel

Voor de viering van ons 85-jarig jubileum kwamen wij opnieuw in contact met Saskia Leenders-Wolfs omdat we het bericht ontvingen van haar ultrarun van 100 km. We hebben haar toen meteen uitgenodigd om te komen vertellen over haar boek, Dubbel.

In dit indrukwekkende boek beschrijft Saskia prachtig en waarheidsgetrouw wat het gehele proces van borstkanker met haar doet, maar ook met haar gezin en omgeving.

Diep ontroerd waren we over de manier waarop zij haar verhaal vertelde, met veel kracht en positiviteit.

Saskia zet zich actief in voor andere mensen met kanker, zo is ze bijvoorbeeld actief als vrijwilliger bij de Toon Hermans huizen.

En nu gaat ze op 1 oktober (de start van de borstkankermaand) de ultieme uitdaging aan om 100km te gaan hardlopen.

Saskia heeft haar route van 100 km zorgvuldig uitgestippeld langs 5 van de 6 Limburgse Toon Hermanshuizen. Ze wil hier niet alleen zoveel mogelijk geld voor inzamelen, maar vooral ook de naamsbekendheid vergroten en de drempel verlagen van deze centra, voor mensen geraakt door kanker.

Daarnaast wil Saskia ook geld inzamelen voor De Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek.

Wij waren zo geroerd door dit mooie initiatief, dat wij haar ook graag willen ondersteunen met een mooi bedrag. Wij hadden ook aan onze gasten gevraagd, dat wij geen cadeaus verwachten voor ons jubileum, maar als ze toch graag iets wilden geven, ze een bijdrage konden doen voor dit fantastische initiatief. We willen dan ook onze dank uitspreken voor de ruime mate waarin dit gebeurd is.

We vinden het belangrijk een steentje bij te dragen aan goede doelen in de regio waarin Peusen Uitvaartzorg Crematorium actief is. Wilt u zelf ook graag doneren? Dat kan via deze link.