Nieuws

Aula Peusen
Als u deze dagen afscheid wilt nemen proberen wij er alles aan te doen wat in onze mogelijkheden ligt, met de huidige maatregelen rond Corona, om de paar momenten die er zijn zo waardevol mogelijk te laten verlopen.
Kaarsjes
Wie een dierbare overledene wil gedenken, heeft vaak behoefte aan iets zichtbaars of tastbaars. Een manier om dat te doen is het plaatsen van een foto van de overledene op een plaats waar u vaak langs komt. Het geeft de mogelijkheid om even stil te staan bij de gestorven persoon. Een andere manier is het branden van een kaars voor de overledene. Daarmee geeft u uiting aan uw liefde en gevoel voor de dierbare.
uitvaartmuziek
Muziek zegt meer dan duizend woorden. Er is een sterke verbinding tussen muziek en emoties. Herinneringen spelen hier een belangrijke rol in. De lievelingsliedjes van de overledene geven precies die persoonlijke noot aan de uitvaart. Bij Peusen Uitvaartzorg zorgen wij ervoor dat muziek bijdraagt aan een mooi, intiem afscheid.
Toosten op het leven

Een koffietafel is een vertrouwd samenkomen met familie en vrienden na de uitvaart. Een informele, losse sfeer met een hapje en een drankje zorgt ervoor dat mensen met elkaar in gesprek raken, dat ze herinneringen ophalen en bijpraten.

24-uurs rouwkamer

 

In alle rust afscheid nemen, Uitvaartcentrum Peusen, Kloosterstraat 9 te Susteren.

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met verdriet en pijn. Rouw is voor iedereen anders. Als u een dierbare heeft verloren, dan heeft u de tijd nodig om het verlies te verwerken.

Samen afscheid nemen en herinneringen kleur geven. Het team van Peusen Uitvaartzorg Crematorium staat er iedere dag opnieuw klaar voor. Vaker dan je denkt word je in je leven met verlies geconfronteerd en kan er verwacht of plotseling een moment van afscheid zijn. Daarom kan het fijn zijn om nu alvast meer te zien en

Bloemen kiezen voor een persoonlijke uitvaart

Bloemen zijn niet alleen vrolijk. Ze zijn er ook voor verdrietige momenten als rouw. Een fraai bloemstuk kan troost en liefde bieden. Ze geeft het verlies van een dierbare op een mooie manier vorm als uiting van liefde voor de overledene en steun aan de nabestaanden.

Begraven of Cremeren

Steeds meer mensen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Vanuit de katholieke oorsprong in Nederland was begraven tot rond de eeuwwisseling de meest gebruikelijke en meest voorkomende optie. Dat is de laatste jaren sterk veranderd.

Gedenkdag november 2018

 

Afgelopen zondag hebben wij met de nabestaanden de dierbaren herdacht van wie we afscheid namen in het eerste half jaar van 2018. Met dank aan bloemist Dingelstad voor de mooie bloemdecoratie in onze aula en aan Joep Beckers voor het opluisteren van onze gedenkdag met zang en gitaar.

 

Omdat Peusen Uitvaartzorg Crematorium ook na de uitvaart zorg wil bieden die aansluit op onze zorg, bieden wij de gelegenheid om gebruik te maken van bezinningswandelingen in de natuur in samenwerking met Victor Mennen.